Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Bojli összetevők

A pontyok mindenevő állatok. Ez annyit jelent, hogy fogyasztják a vízben élő apró rákféléket, lárvákat, férgeket, kagylókat, csigákat, valamint a vízbe hulló rovarokat, sőt a nagyobb példányok apróbb halakat is megesznek. Táplálékbevitelük főbb gerincét ezek a lények alkotják, viszont emellett növényi részeket, hínárt, moszatokat, friss nádhajtást is elfogyasztanak. Ebből kiindulva a csalinknak mindenféleképpen tartalmaznia kell növényi és állati eredetű összetevőket is. A bojli gyártás régi úttörői előszeretettel használtak búzadarát, kukoricalisztet, szójalisztet, stb., mert a komolyabb állati eredetű lisztek megjelenése előtt csak ezekkel tudták biztosítani a kívánt fehérje és vitamin tartalmat, másrészt jól formálhatóvá tették a bojlit. 20-25 évvel ezelőtti bojlimix jobb esetben hallisztből, kukoricalisztből, búzadarából, szójalisztből és tejporból állt.

Mára már a nagypontyhorgászat és a bolji gyártás kinőtte magát és a komoly gyártástechnológiával készült állati eredetű lisztek mellett vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fűszerekkel és madáreleségekkel kombinált növényi eredetű lisztekhez is hozzá lehet jutni. Természetesen a bojliösszetevők régi katonái is harcban maradtak, de emellett rengeteg új társuk is megjelent a piacon. Az újabb és fejlettebb gyártástechnológiával létrehozott lisztek koncentráltabbak, lazább szerkezetűek mint régi társaik, ezért a bojli szerkezetét, állagát és vízben való oldékonyságát nagymértékben feljavítják. Sokkal kombináltabb tápértékük van, nagyon jól emészthetőek, éppen ezért használatuk a mai modern bojlihorgászatban alapmixünk összeállításában elengedhetetlen.

Rendezés:
Árukereső.hu