Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Folyékony adalékok, kivonatok

A rohamosan fejlődő csaligyártásban megjelentek a folyékony adalékok is. Régebben csak korlátozott számban voltak elérhetőek, de ma már igen széles palettája fellelhető a folyékony adalékoknak. Tengernyi lehetőségünk van a kipróbálásukra és kombinálásukra. Előállításuk meglehetősen nehéz, nagyon komoly munkát igényel. Vízoldékonyságuk kimagasló, ezáltal a csali vonzerejét jelentősen  megnövelik. Gyorsan és egyenletesen oldódnak. Nagyon tömény folyadékok ezek, melyek vízbe érve azonnal ásványi anyagokat és nyomelemeket közvetítenek, amit a pontyok nagy távolságból ösztönösen felismernek. Megtalálhatóak köztük a különböző halolajok, melyek talán a legrégebben használt folyékony összetevők a bojligyártás történetében. Amellett, hogy a bojlink formázásához elengedhetetlenek, nagy százalékban tartalmaznak zsírsavakat (Omega 3, Omega 6 ) és nagyon gazdagok A és D vitaminokban, valamint nagy szerepük van a halak egészségi állapotának és vitalitásának megőrzésében is.

A folyékony anyagok családjába tartoznak a különféle édesvízi és tengeri élőlények bonyolult eljárással előállított kivonatai is. Ilyen például a folyékony plankton kivonat, a folyékony osztriga kivonat, a szúnyoglárva kivonat, a rákfélék és a különböző tengeri halak tömény kivonata. Az emberi orr számára kissé kellemetlenek, de a pontyok receptorait kétség kívül izgatják. Ezeken kívül találkozhatunk a széles termékpalettán az élesztő, a kukorica, a tigrismogyoró, a chili paprika a máj vagy épp a betain folyékony verziójával is. A folyékony anyagok sorolásából nem szabad kihagyni a különböző aminosav vegyületeket sem, melyek enzimkezelt fehérjeforrásokat, vízoldékony halfehérje kivonatokat, esszenciális aminosavakat, vitaminokat valamint nyomelemeket tartalmaznak. Különleges erjesztési eljárással készítik őket állati fehérjék felhasználásával. Ezek az amino koncentrátumok az állati takarmányozásból kerültek át a halcsali gyártásba, jelentőségük pedig abban rejlik a tápanyag érték mellett, hogy vízzel érintkezve borzasztó gyorsan oldódnak és a pontyok nagyon nagy távolságból észreveszik. A legtöbb folyékony koncentrátum természetes mivoltából kiindulva és erőteljes íz világánál fogva sok bojlimixben aroma hozzáadása nélkül is kifejti hatását. Legtöbbjük nem olajalapú, ezért a leghidegebb vízhőmérsékletnél is bátran használhatjuk.

Felhasználásuk igen széleskörű. A bojlik készítése mellett pelletek, magvak áztatására, valamint etetőanyagok elkészítésénél is használhatjuk őket. Horogcsalik és lebegőbojlik utólagos ízesítésére is kiválóan alkalmasak. A PVA termékeket nem oldják. Fontos megjegyezni, hogy minden folyékony adalékot bojlikészítésnél kivétel nélkül mindig a felvert tojáshoz kell adagolnunk. Természetesen használhatóak együtt is, vagy koncentrált poratraktorokkal kombinálva. Hatásfokuk ilyen estben megsokszortozódik. Alkalmazásukkal jelentős eredményeket lehet a csali gyártásban, ezzel párhuzamosan a pontyhorgászatban elérni.

Rendezés:
Árukereső.hu