Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bemutatkozik a Gardner zsinórcsalád - főzsinórok

A most induló sorozatunkban szeretnénk önöknek bemutatni és egy kicsit részletesen ismertetve a Gardner Tackle által forgalmazott zsinórokat. Elsőként a sorban következzenek a főzsinórok.Bizonyára kevesen tudják, hogy a tradicionális vállalatot 1980.-ban Richard Gardner alapította, aki abban az időben Anglia igen neves és nagytekintélyű horgászának számított. A cég természetesen azóta is családi vállalkozásként működik. 

A szigetországban az elsők között voltak, akik kizárólag a pontyhorgászok számára gyártottak speciális eszközöket, felszereléseket és egyéb kiegészítőket. Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a termékeik jelentős része még mindig Angliában készül. Az eltelt több mint 30 év a cég számára rengeteg kihívást hozott, amelynek eredményei egyszerűen forradalmasították a pontyhorgászatot.

A Gardner Tackle mind a mai napig törekszik arra, hogy vevőik minőségi, megbízható és innovatív termékeket kapjanak kézhez, amelyek segítségével még hatékonyabbak, és még eredményesebbek legyenek a vízparton. Természetesen a vállalat kis csapata rendkívül keményen dolgozik és folyamatosan fejleszti a már piacon meglévő termékeit is, hogy az ügyfeleiknek mindig a lehető legjobbat nyújtsa. Zárszóként még megemlítendő, hogy a világon elsőként hozták forgalomba az eredeti Buzzer Bar-t (kereszttartó) és az alumínium Bankstick-et, (leszúró) amelyeket még mindig ugyanabban a formában és kialakításban gyártanak, ahogy akkor azok a 80’-as években bejöttek a köztudatba.

 
Több mint 30 éve a pontyhorgászokért

 

Az angol cég széles termékpalettáján megtalálható zsinórok az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a pontyhorgászok körében. Ezt pedig nem csak a kiváló minőségüknek és kedvező áruknak köszönhetik, hanem annak is, hogy az egész szortiment gyakorlatilag minden helyzetre megoldást kínál. A monofil zsinórok a felszerelés egyik legfontosabb, legkritikusabb részét képezik, hisz ennek segítségével tudjuk végszerelékünket bejuttatni, illetve kifárasztani a megfogni szándékozott zsákmányunkat. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy egy főzsinór kiválasztásánál nem érdemes semmilyen kompromisszumot kötni, amely esetleg negatív irányban befolyásolná az eredményességet.

Az utóbbi időben a zsinórok hihetetlen változáson mentek keresztül. Az új gyártástechnológiáknak köszönhetően egyre jobb és jobb termékek jelentek meg a piacon. Természetesen ezzel a Gardner is igyekezett felvenni a versenyt és lépést tartani az egyébként is óriási kínálatban. A szavatolt minőség, a hosszú élettartam, a kedvező árkategória, a garantált „frissesség” mind-mind olyan jellemezők, amelyekkel a brit cég hozzájárult ahhoz, hogy a vevő csak is a legjobbat kapja, ha megvásárol egy tekercs Gardner zsinórt. A kínálatban összesen kilenc, különböző tulajdonságokkal felruházott főzsinór kapott helyett, így mindenki megtalálja számára a legmegfelelőbbet.

Minden helyzetben megállják a helyüket

 

Insight GR 60:

Az Insight GR60 minden idők egyik legnépszerűbb prémium kategóriás monofil főzsinórja. Többek között a legendás hírű pontyhorgász, Terry Hearn első számú választása. A GR60-al a Gardner Tackle -nek egy olyan zsinórt sikerült megalkotnia, amelyben egyesülnek a modern pontyhorgászok által támasztott igények és követelmények. Kimagasló csomótűréssel, és a gyártó által megadott garantált szakítóértékkel rendelkezik. Kopásállósága rendkívüli lágysággal és rugalmassággal párosul. Memóriája még a legnagyobb erőt kifejtő fárasztáskor is optimális szinten marad, és hatását is leginkább ekkor fejti ki.

A magas szintű gyártási technológiának köszönhetően a GR60 hihetetlenül sima felülettel, és 100%os kör keresztmetszettel rendelkezik. Kapacitásának köszönhetően egy tekerccsel több, a legnagyobb dobátmérővel rendelkező orsók is feltölthetők. Elérhető széles méretválasztékban,zöld és átlátszó színben, amely szinte minden körülmény között megoldást kínál, horgásszunk akár sötétebb tónusú vizeken, vagy kristálytiszta bányatavakon. Különleges tulajdonságai réven évek múlva is megőrzi frissességét.

A prémium kategória első számú képviselője

 

GR 60 X:

Az Insight GR60 óriási és hosszú távú sikere után, a Gardner Tackle 2012.-ben megalkotta az Insight GR60X-et, amellyel egy újabb mérföldkőhöz értek a zsinórgyártás területén. Az újgenerációs monofil főzsinór belső szerkezetéből kifolyólag sokkal jobban süllyed, mint elődje, és a fantasztikus tulajdonságai alapján felveszi a versenyt még a legjobb fluorocarbon zsinórokkal szemben is. A kiváló kör keresztmetszetű GR60X a különleges gyártási technológiának köszönhetően kapott egy matt, nem tükröződő bevonatot is, amelytől nem csak, hogy kopásállósága növekedett meg, hanem a vízben szinte teljesen láthatatlanná vált.

Kiváló tulajdonságai révén a GR60X megbízhatóan és teljes magabiztossággal használható. Kapacitásának köszönhetően egy tekerccsel több, a legnagyobb dobátmérővel rendelkező orsók is feltölthetők. Elérhető zöld és átlátszó színben, amely szinte minden körülmény között megoldást kínál, horgásszunk akár sötétebb tónusú vizeken, vagy kristálytiszta bányatavakon. Különlegességénél fogva évek múlva is megőrzi frissességét. A pontyhorgászok által leggyakrabban használt méretekben és gazdaságos kiszerelésben kerül forgalomba.

A továbbfejlesztett változat még jobb lett

 

GT80+:

Az újgenerációs GT80+ monofil főzsinór a Gardner Tackle 2012.-ben debütált újdonsága, amely a hihetetlenül népszerű és a legendás hírnevű GT80 továbbfejlesztéséből született meg. Az új termék kizárólag a pontyhorgászok speciális igényei által támasztott követelmények alapján került a piacra. A csúcsteljesítményű Co-polymer zsinór a legmodernebb, precíziós technológia eljárással készült, hogy a minden körülmény között a lehető legjobbat nyújtsa a felhasználójának. A hihetetlenül kopásálló GT80+ sima felületéhez egy extra süllyedő képesség párosul.

Kimagasló csomótűrése, 100% kör keresztmetszete, és a gyártó által megadott, garantált szakítóértéke példaértékű. Mindezen tulajdonságai mellett rendkívüli rugalmassággal és lágysággal is rendelkezik, amely a maga nemében teljesen egyedülálló. Mély, sötétzöld színének köszönhetően diszkréten beleolvad a tómeder környezetébe, így az óvatos pontyoknak sem kelt gyanút. Bármely helyzetben és szituációban sikeresen alkalmazható. Még a legnehezebb terepen is megbirkózik az elképesztő erejű ponty és amur matuzsálemekkel szemben. A pontyhorgászok által leggyakrabban használt méretekben és gazdaságos kiszerelésben kerül forgalomba.

Speciális igényekre fejlesztve

 
Sure Cast:

A Gardner Tackle a Sure Cast-ot teljesítménye alapján eredetileg a tengeri horgászatokra fejlesztette ki, de végül olyannyira sikeresnek bizonyult az édesvizeken, hogy az elmúlt évek folyamán a pontyhorgászok legkedveltebb zsinórjává vált. A Sure Cast egy kimagasló tulajdonságú prémium kategóriás co-polymer monfil zsinór. A gyártó által garantáltan szavatolt egyenletes átmérővel rendelkezik, amely sok monofil zsinórról egyáltalán nem mondható el. A fantasztikusan sima felületű zsinórral, jóval nagyobb dobótávolság érhető el, mivel a botgyűrűkön szinte „átsiklik”.

Tulajdonságai révén kiváló csomó tűrőképességgel, szakítószilárdsággal és nagy ellenálló képességgel rendelkezik. A Széles méretválasztékban kapható Sure Cast gazdaságos felhasználást tesz lehetővé. Jelenleg a mai piacon kapható legjobb ár és érték arányú monofil zsinór, amely minden helyzetre megoldást kínál. Három féle színben kerül forgalomba, amelyek közül a diszkrét neon sárga szín az éjszakai horgászatok során lehet a segítségünkre, főleg akkor, ha szerelékünket „behordással” juttatjuk az általunk kiszemelt helyre.

A pontyhorgászok legkedveltebb főzsinórja

 

Pro Carp:

A Pro Carp a Gardner Tackle 2012.-ben debütált prémium kategóriás monofil főzsinórja, amely több éves fejlesztés és tesztelés után született meg. Az új Co-Polymer zsinór tervezésénél a főbb szempont az volt, hogy egy magas teljesítményű, kompromisszumok nélküli termék, kedvező áron kerüljön piacra. A Pro Carp különleges gyártási technológiájánál fogva lehetővé vált, hogy ultra magas kopásállóságot és egy kiváló csomótűrési képességet érjenek el. Kiváló tulajdonságai miatt tökéletesen süllyed és a mederfenéken szépen elfekszik.

A zsinór egyenletes átmérője és rendkívül magas sűrűsége adja azt az optimális erőt, amely a kapitális pontyok fárasztása során kimagasló mutatókkal bír. Elérhető sötétzöld és víztiszta színben, amely szinte minden körülmény között megoldást kínál, horgásszunk akár sötétebb tónusú vizeken, vagy akár kristálytiszta bányatavakon. A tómeder környezetébe diszkréten beleolvad, így a pontyok számára teljesen láthatatlan. A hihetetlenül sima felületű és „selymes” tapintású Pro Carp a Gardner Tackle egyik legjobb ár és érték aránnyal bíró innovatív terméke.Gazdaságos kiszerelésekben és három féle méretben kerül forgalomba.


 

Kedvező ár, kimagasló minőség

 

Hydro Flo:

A Hydro Flo a co-polymer monofil zsinórok következő, új generációját képviseli. A zsinórt úgy tervezték, hogy minden szempontból a legkiemelkedőbb minőséget képviselje. A gyártás során alkalmazott GT Nano Resin technológia gondoskodik arról, hogy a Hydro Flo páratlan szakítóértékkel, és magas csomó tűrőképességgel rendelkezzen. Hihetetlenül sima felülete miatt a botgyűrűkön szinte átsiklik, ez pedig megnövelt dobótávolságot eredményez. Tulajdonságinál fogva alacsony nyúlással rendelkezik, ezért a kapásokat sokkal előbb közvetíti, mint az átlagos monofil zsinórok.

A figyelemre méltóan alacsony memóriája miatt minden körülmény között optimális teljesítményt nyújt, ezért rendkívül széles körben alkalmazható a finomszerelékes módszerektől kezdve a kapitális pontyok horgászatáig bezárólag. Kiemelkedő süllyedő képessége miatt az úszós horgászmódszert kedvelők első számú választása. Elérhető zöld és átlátszó színben, amely szinte minden körülmény között megoldást kínál, horgásszunk akár sötétebb tónusú vizeken, vagy kristálytiszta bányatavakon. Különleges tulajdonságai réven évek múlva is megőrzi frissességét. A széles méretválasztékban forgalomba kerülő zsinór 300 méteres kiszerelésben kapható.

Különleges tulajdonság, optimális teljesítmény

 

Hydro Tuff:

A Hydro Tuff a Hydro Flo változata, amelyet a nagy sikerű zsinórból fejlesztettek ki. A Hydro Flo minden tulajdonságát ötvözték egy hihetetlen ellenállóképségekkel rendelkező és a maga nemében páratlan tulajdonságokat magában hordozó zsinóréval. Így született meg minden idők egyik legkeményebb monfilja, a Hydro Tuff, amely kimagasló, extreme kopásállósággal tűnik ki a hagyományos monofil zsinórok végtelen tengeréből. Rendkívüli módon ellenáll a víz alatti akadályok, kagylók, kövek, gyökerek, fák, töklevelek, dörzsölő, koptató hatásainak. Még a legnehezebb terepen is megbírózik az óriási ponty és amur matuzsálemekkel szemben. Tulajdonságainál fogva hihetetlenül lágy és vastag átmérőben is könnyen köthető.

A nehéz terep viszonyok között használata elengedhetetlenül szükséges. Hihetetlenül sima felülete miatt a botgyűrűkön szinte átsiklik, ez pedig megnövelt dobótávolságot eredményez. Tulajdonságinál fogva alacsony nyúlással rendelkezik, ezért a kapásokat sokkal előbb közvetítik, mint az átlagos monofil zsinórok. A legkeményebb fárasztások során is optimális teljesítményt nyújt. Elérhető világoszöld és barna színekben. Diszkréten beleolvadva a tómeder környezetébe, így a pontyok számára teljesen láthatatlan. Gazdaságos kiszerelésben került forgalomba.


 A nehéz terepek sztárja

 

Mirage 100% Fluorocarbon:

A Mirage 100% Fluorocarbon Mainline a legújabb fejlesztésű, prémium kategóriás 100% fluorocarbon anyagú Japán zsinór. Sokkal gyorsabban süllyed, mint a hagyományos monofil zsinórok. Sűrűssége miatt vízbeérkezés után szinte azonnal az aljzatra simul. A standard fluorocarbon zsinórokhoz képest rendkívüli jól köthető. A kimagasló csomótűréssel rendelkező Mirage belső molekuláris szerkezete miatt hihetetlenül jól bírja a fárasztáskor fellépő igénybevételeket, a víz alatti akadók, fák, kövek dörzsölő, koptató hatását. Fantasztikus alternatívát kínál előtét zsinór és leadcore helyett is. A kimagasló szintű gyártási technológiánál fogva sokkal erősebb, és kopásállóbb, mint bármely más fluorocarbon zsinór. Kiváló tulajdonságainál fogva, mégis a legnagyobb előnye, hogy a vízben szinte teljesen láthatatlan, mivel a fénytörési mutatója,(1,42) megegyezik a víz fénytörési mutatójával.

A gyártó által feltüntetett, garantált szakítóértékkel rendelkezik, amely csomózva értendő. A Gardner Tackle vezető teszthorgászai szerint a Mirage olyan tökéletes, hogy semmi mással nem helyettesíthető. Jellemzői közé tartozik még, hogy a hosszabb vízben töltött idő után is megőrzi szakítószilárdságát, mivel a vizet egyáltalán nem szívja magában. Alacsony nyúlása és memóriája miatt a kapásokat sokkal előbb közvetíti, mint az átlagos monofil zsinórok. Minden körülmény között optimális teljesítményt nyújt, ezért széles körben alkalmazható. A kristálytiszta vizű bányatavakon használata elengedhetetlen. A napsugarak káros hatásainak, és az UV sugárzásnak hihetetlen módon ellenáll. A Széles méretválasztékban és a három féle kiszerelésben kapható Mirage gazdaságos és költséghatékony felhasználást tesz lehetővé.

 
A 100 méteres kiszerelésű, nagyobb átmérővel rendelkező Mirage kiválóan alkalmas kifejezetten előtétzsinórnak is!

Az eredeti mással nem pótolható

 
Remélehetőleg a Gardner Tackle főzsinórjai közül mindenki megtalálja majd számára a legkedvezőbbet, amelyet örömmel fog használni minden egyes horgászat során. Keresse partnerboltjainkban!

A következő részben az előkezsinórókkal fogjuk megismertetni a kedves pontyhorgászokat.

Tisztelettel Pontycentrum Magyarország!
 


 

Tartalomhoz tartozó címkék: Termékbemutatók