Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Parafaőrleménnyel készült lebegő bojli

Már tavaly megfogalmazódott bennem az ötlet, hogy az idei szezonban kipróbáljam a parafaőrleménnyel készült lebegő bojlikat. Rengeteget pecáztam folyón, főleg itt Német országban a Majnán, több-kevesebb sikerrel. Átgondolva a dolgokat, és a tapasztalataim alapján kezdett körvonalazódni bennem, hogy miben is tudnék még változtatni a hőn áhított siker eléréséhez. Mivel ezek a pontyok, - a folyóvíz ellenére is nagyon óvatosan táplálkoznak, arra gondoltam, hogy az etetett bojlival megegyező, lebegő bojlival fogok próbálkozni az elkövetkezendő horgászataimon.
Ennek az elkészítéséhez adnék az alábbiakban pár tippet:

Hozzávalók:

- 250 g Crustacean base mix. Azért esett rá a választásom, mert eleve egy kissé „könnyebb” mix..
- 20 g parafaőrlemény
- 2,5 g só
- 7 ml Shrimp and Crab extract liquid
- 7 ml Pure hemp oil
- kb. 2 db közepes tojás

Elkészítése:

 

1. Keverjük össze alaposan a szárazösszetevőket.

2. A feltört tojásokhoz adjuk hozzá a fecskendővel kimért folyékony összetevőket.

3. Gyúrjuk a bojlitésztát addig, amíg el nem válik az edény oldalától és a kezünkhöz sem tapad.

4. Hagyjuk állni a tésztát 10-15 percet. (ha esetleg még kell, tudunk változtatni az állagán)
5. Egy kinyomó pisztoly segítségével készítsünk hurkákat.

6. A hurkákat bojliroller segítségével formázzuk golyókká.
7. Főzzük a bojlikat 3-4 percig.

A Főzés után szárítsuk a pop-up-okat legalább 3-5 napig, míg azok megfelelően kemények lesznek. Az elkészült bojlik ígéretesnek tűnnek számomra, és remélem, hozzásegítenek a várva várt kapitális folyóvízi ponty megfogásához. Amint ez megtörténik, ígérem, beszámolok róla, hiszen a siker csak a kitartáson és a megfelelő felkínáláson múlik.

Németh Szilveszter
S-carp Product Team

Tartalomhoz tartozó címkék: Termékbemutatók